Wij creëren nieuwe ventures en applicaties met geodata & space-technologie

Expertise Genereer meer impact met geodata & space-technologie

Innovatie & Ondernemerschap

Wil je effectief gebruikmaken van ruimtelijke data en nieuwe technologieën, of heb je zelf een databron of technologie en ben je op zoek naar nieuwe manieren om die commercieel te exploiteren? 52impact helpt je om succesvol te zijn met:

 • Ontwikkeling van businesscases
 • Marktanalyse en (product)positionering
 • Advies rondom financiering en investeringen
 • Organisatieontwikkeling en ondernemerschap

Presentatie & Visualisatie

Wij maken complexe technologie simpel en mooi. Hoe? Door een unieke combinatie van technische know-how en sterke (visuele) communicatie­skills toe te passen. Elke dataset of applicatie trans­formeren we op die manier naar iets nuttigs en moois.

 • Analyse van gebruikswensen en -eisen
 • UX/UI (user-interface) ontwikkeling
 • Data-visualisaties
 • Technische communicatie

Ontwikkeling & Implementatie

Wat ons anders maakt is dat we niet alleen advies geven, maar ook daadwerkelijk de oplossing kunnen realiseren. Tijdens de ontwikkeling en implementatie van geo-applicaties helpen we organisaties graag met hands-on technische expertise:

 • Aardobservatie en sensortechnologie
 • Informatie/monitoringsystemen (software)
 • Datafusie, analyse en beeldbewerking
 • Technische proof-of-concepts

De infrastructuur voor aardobservatie is er al. Er zijn oneindig veel toepassingen mee te ontwikkelen en wij zijn nieuwsgierig om die te ontdekken.

Applicaties Voorbeelden van recente applicaties en ventures

Impactmonitoring voor toerisme

Impact monitoring for tourism

Monitoren van de 'gezondheid' van toeristische bestemmingen ten behoeve van duurzaamheid en toekomstbestendigheid (joint venture met Green Destinations).

360blue

360blue

360blue is een informatiesysteem en softwaresuite voor het inschatten van waterrisico's, optimaliseren van watergebruik en het inzichtelijk maken van waterfootprints.

Forest Falcon

Forest Falcon

Commercialiseren van een unieke combinatie van crowdsourcing en gamification voor het in kaart brengen van ontbossing met satellietbeelden (consultancy voor BlackShore).

SpaceCertified

SpaceCertified

Ondersteunen van de ontwikkeling van een wereldwijde monitoringsdienst voor commodity-certificering op basis van aardobservatiedata (project met Waterwatch Cooperative).

Aardobservatie voor mijnbouw

Earth observation for mining

Monitoren van mijnbouwactiviteit (inclusief het effect op de omgeving) voor het verbeteren van resource-management en om de impact van afval te verminderen.

GeoFort locatiegebaseerde apps

GeoFort location-based apps

Ontwikkeling van diverse locatiegebaseerde apps en webapplicaties, zoals een heatmap van bezoekers en een app voor bezoekers van het fort om historische verhalen te ervaren met augmented reality (concept- en productontwikkeling voor GeoFort).

SnoPro

SnoPro

Dataprocessing en algoritme-ontwikkeling van een service voor lawinegevaar voor wintersporters (gepatenteerde technologie, concept- en productontwikkeling for 365 Travel Technology / Sping).

AURORA

AURORA

Innovatie en exploitatie van atmosferische satellietdata voor de zorgsector. Voorbeelden zijn luchtvervuilingsmetingen voor steden en UV-metingen voor toeristen (Horizon2020-programma).

Harvest Horizon

Harvest Horizon

Advies in de ontwikkeling van de businesscase voor een satellietconstellatie die de temperatuur van het aardoppervlak meet voor landbouw- en watergerelateerde diensten (advies voor Waterwatch Cooperative).

Onze missie is om bestaande technologie toegankelijk te maken voor nieuwe markten.

Klanten & Partners Enkele organisaties en partners waar we mee werken

Over 52impact

52impact is in 2017 opgericht op 52° noorderbreedte en bouwt verder op de expertise en ervaring van Knalblauw en DataCraft.

Bijzondere combinatie van expertise

Wat ons uniek maakt is de bijzondere combinatie van expertise: technologie/engineering, business en communicatie. We begrijpen en kunnen communiceren met directeuren, wetenschappers, managers en software-ontwikkelaars en bouwen een brug tussen de diverse werelden.

Van complex vraagstuk naar concrete oplossing

Het team van 52impact is in staat om complexe materie op een heldere en beknopte manier te structuren, presenteren en verbinden. Onze ingenieurs en business-experts weten hoe je complexe informatievraagstukken moet vertalen naar concrete oplossingen. Oplossingen die zowel technisch als commercieel haalbaar zijn. Samen met onze jarenlange ervaring in applicatie- en service-ontwikkeling en een groot netwerk van professionals in de geo- en ruimtevaartsector maakt dit ons een flexibele en betrouwbare partner.

Open voor nieuwe mogelijkheden en samenwerkingen

Wij geloven dat er veel meer positieve impact gemaakt kan worden door geografische data en ruimtevaarttechnologie op een frisse, nieuwe manier in te zetten. Dit is waarom we continu op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden en nieuwe samenwerkingen. Nieuwsgierig naar wie we zijn? Kom gerust eens met ons kennismaken.

Team

Photo

Sabine de Milliano

Directeur / Eigenaar

Photo

Thijs Perenboom

Data Consultant

Photo

Walid Moulahoum

Water Resources Specialist

Photo

Stephen Verbist

Software Engineer

 

Photo

Koen Verberne

Directeur / Eigenaar

Photo

Mizzi van der Ven

Information Engineer

Photo

Aaron Korver

Stagiar AI & Image Processing

Photo

Xander de Bruine

Business Developer

Jobs

Stages

Internships

Zoek je een uitdagende stage in een inspirerende, dynamische omgeving? Wij bieden stages op maat voor technische studenten. Voorbeelden van onderwerpen zijn: machine learning voor landclassificaties, geodata-visualisaties en het monitoren van water-resources vanuit de ruimte.

Neem contact op voor meer informatie

Waarom werken bij 52impact?

Van Nelle Factory

Bij 52impact bieden we je een bijzondere werkomgeving. Het is een kans om onderdeel te zijn van de ontwikkeling van een nieuw bedrijf met veel mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei. Omdat we nog klein zijn kun je echt het verschil maken in het bereiken van onze gezamenlijke doelen.

Als creatieve pioniers in applicaties met geodata & space-technologie werken we graag samen met inspirerende mensen in een open-minded en vriendelijke sfeer.

Contact